Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel samling. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om eletriker branchen. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Job hos Caverion efter flugt fra Syriens grusomme krig

Mazen Mohammed Rashawani og Raaed Jamal Turjman er begge flygtet fra krigen i Syrien. Efter et praktikforløb og en periode med løntilskud er de begge nu kolleger på lige fod med alle andre i Odense-afdelingen hos teknikentreprenøren CaverionAntallet af flygtninge, der er kommet i arbejde, steg fra marts til november 2016 med 75 % fra 4100 til 7200. Det viser en beregning fra Dansk Industri foretaget på et særudtræk af data fra Danmark Statistik og Beskæftigelsesministeriets DREAM-register.En af grundene er, at kommunerne er blevet bedre til at opsøge virksomhederne, og det var her, teknikgiganten Caverion kom på banen. Virksomheden opererer internationalt og beskæftiger alene i Danmark over 1.000 medarbejdere, der arbejder ud fra 13 servicecentre og afdelinger, heraf den i Odense.Fra jura og engelsk litteratur til industrienEfter praktik og løntilskud har Caverion ansat Raaed Jamal..

Hver femte har udført ulovligt el-arbejde i hjemmet

En ny stikprop, udskiftning af stikkontakt eller en ny termostat til gulvvarmen. Det lyder måske som en opgave, enhver handyman kan klare og dermed spare timelønnen til elektrikeren.Faktisk viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for energiselskabet NRGi, at hver femte på et tidspunkt har pillet ved elinstallationer, selvom arbejdet burde foretages af en fagmand. Det er et problem og kan i værste fald have voldsomme konsekvenser, advarer energirådgiver hos Benny Hebsgaard.”Man bør aldrig udføre elarbejde, hvis man er det mindste usikker. Selvom relæet skal slå installationen fra som sikkerhed, er det ikke altid tilfældet. I værste fald kan man få så voldsomt stød, at det er livsfarligt”, forklarer han. Men hvad må du egentligt selv gøre, og hvad skal du have en professionel til at klare? ”Så længe strømmen er afbrudt, kan man selv udskifte fatninger, stikpropper og kontakter fx på..

Byggeriet er præget af store geografiske forskelle

Mangel på arbejdskraft begrænser produktionen. Sådan svarer virksomhederne, der repræsenterer 19 procent af den samlede beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen, i Danmarks Statistiks nye konjunkturbarometer for juli. Det er en fordobling set i forhold til juli måned sidste år. Der er dog store regionale forskelleTallene fra Danmarks Statistik bekræfter, at virksomhederne oplever en forskellig virkelighed, alt efter hvor i landet, de holder til. I Nordjylland oplever hver fjerde mangel på arbejdskraft, mens det i Syddanmark er ca. hver ottende, når vi ser på virksomheder under 1.000 ansatte i bygge- og anlægsbranchen. - Mangel på arbejdskraft skal tages meget alvorligt, og vi skal sikre os, at vi uddanner de rigtige, så vi ikke bremser potentiel vækst. I øjeblikket er det især elektrikere, projektledere og ingeniører, som virksomhederne leder efter, fortæller Maria Schougaard..

26 skruetrækkere i ét værktøj

Nu kan du holde 26 skruetrækkere i samme hånd og skifte mellem dem med et enkelt tryk på en knap. Den nye LiftUp 26one® fra Wiha sparer tid og plads og er samtidig ergonomisk i brug.Tyske Wiha har fremstillet kvalitetsværktøj siden 1939 og er i dag en af verdens førende producenter af håndværktøj til professionel brug. Virksomheden har modtaget et væld af priser for at sætte nye standarder med hensyn til funktionalitet, design og kvalitet – og nu har Wiha udviklet et håndværktøj, som rummer i alt 26 skruetrækkere. 13 unikke, dobbelte bits med i alt 26 af de mest almindelige profiler er samlet i et enkelt redskab, hvor du nemt kan udvælge og tilbagesætte bits ved et tryk på en knap.Vejer kun 200 gramDet sparer både tid og giver plads i værktøjskassen eller -bæltet, at du kan nøjes med én enhed til det hele. Vægten er tilmed holdt på et minimum, for til trods for det høje..

Anlægsentreprenører skruer ned for optimismen

Konjunkturindikatoren for bygge og anlæg tog et dyk i juni, og målingen er tilmed foretaget før Brexit. Især anlægsentreprenører på vejområdet mangler ordrer. Samtidig er sommerperioden højsæson for mangel på arbejdskraftIfølge Danmarks Statistik tog den såkaldte sammensatte sæsonkorrigerede konjunkturindikator for bygge og anlæg et markant, men formentlig midlertidigt dyk fra -5 i maj til -9 i juni. Dermed er der igen et stykke vej op til det positive territorium, hvor barometret senest befandt sig i 2007. - Overordnet set peger pilen opad for bygge og anlæg. Men Danmarks Statistiks temperaturmåling understreger, at alle delbrancher sjældent har fremgang på samme tid, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg og uddyber: - Det trækker således ned for hele bygge- og anlægsbranchens fremtidsforventninger, at mange anlægsentreprenører har tomme ordrebøger. På vejområdet bliver der..

Nu må håndværkere også udføre kabelarbejde

Nye AMU-kurser giver håndværkere og andre faglærte mulighed for at blive autoriserede i kabelmontage og udvalgte elinstallationer. Dansk Byggeri glæder sig over de nye AMU-forløb, som vil være med til at gøre hverdagen mere fleksibel for virksomhederneEngang var det kun elektrikere, der måtte trække ledninger og kabler, men sådan er det ikke længere. Ministeriet for Børn, Undervisning og ligestilling har godkendt en række AMU-kurser, der giver tømrere, murere, automekanikere, smede og flere andre faglærte mulighed for at trække kabler. Dette er et af elementerne i den nye autorisationslov fra 2014, der også gør det muligt for virksomheder at opnå delautorisation og dermed også bedre muligheder for at specialisere i dele af det autorisationsbelagte område. - Det er virkelig en god nyhed, at de nye AMU-kurser endelig er blevet godkendt. Det åbner nye og mere fleksible..

Yderområder truet af mangel på arbejdskraft

Virksomhederne uden for de store byer kommer i løbet af få år til forgæves til at slå jobopslag op. Det bliver ikke bare svært at finde tømrere og elektrikere, men også ledere til at drive virksomhederne. Manglen på faglærte kan skubbe mange yderområder ud over kantenFra Hjørring i nord til Tønder i syd og videre til Langeland og Odsherred i øst har lederen af afdelingen eller virksomheden ikke nødvendigvis en lang universitetsuddannelse bag sig. Han eller hun har i stedet været i lære ude i virkeligheden. Det samme gør sig gældende for halvdelen af de ansatte. En ny analyse viser, at i landets yderområder har cirka 40 procent af lederne og 50 procent af de ansatte en faglært uddannelse, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. Derfor bliver det en stor udfordring, at Danmark allerede i 2025 vil mangle omkring 60.000 faglærte, hvis det mønster, vi har set på arbejdsmarkedet de sidste 20..

AUBO skal gøre køkkendrømme til virkelighed i Thisted

Selvom fødderne stadig er solidt plantet i den vestjyske muld, så skyder AUBOs køkkenbutikker op overalt i landet. Og den udvikling fortsætter. Nu åbner endnu en AUBO-butik – denne gang i Thisted. Det hele startede i 1985 hjemme i privaten i Aulum, hvor Jens B. Bertelsen og hustruen Grethe besluttede sig for at kaste sig ud i iværksætterlivet ved at sælge tyskproducerede køkken- og garderobeskabe. Siden da er der blevet installeret et utal af skabe og skuffer fra AUBO i de danske hjem, og i dag er det ikke kun i den vestjyske vind, at AUBO-flagene blafrer. Danskerne kan således få opfyldt deres køkkendrømme hos forhandlere overalt i landet, og nu kan endnu en by krydses af på landkortet. Denne gang er det Thisted, der vil tilbyde kvalitetsløsninger inden for køkken, bad og garderobe. I de sidste tre måneder har der dagligt været svedperler på panden af den kommende butiks..

Byggeriets mundvige peger opad

Konjunkturbarometret for bygge- og anlægsbranchen er på et år krøbet opad fra et nettotal på -18 i januar 2015 til -6 i januar i år. 2016 kan blive året, hvor byggebranchens fremtidsforventninger for første gang i 9 år kommer op i det positive territorium- Selvom kalenderen siger vinter, peger mundvigene i byggeriet opad, og der er fremgang i forventningerne til både beskæftigelse og ordrebeholdning, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg. Danmarks Statistiks sammensatte sæsonkorrigerede konjunkturindikator for byggeri og anlæg har været stigende gennem det meste af 2015, og er i januar 2016 opgjort til et nettotal på -6. - Denne måneds temperaturmåling blandt byggeriets virksomheder er indsamlet i slutningen af 2015, hvor vinteren stadig var mild, og hvor mange forbrugere brugte den sidste chance for at benytte det gamle håndværkerfradrag, som kunne bruges til fx køkkener,..

Nyansættelser i Axcess A/S

Axcess A/S har ansat Henrik Kruse Larsen (42 år) som System Engineer inden for salgsområdet Network & Security i Ballerup. Henrik er uddannet som elektromekaniker og teletekniker og har blandt andet arbejdet for TDC, ButlerNetworks og Telenor. Henrik kommer fra en stilling som Network Engineer hos Nianet, hvor han har arbejdet med udvikling og vedligeholdelse af Nianet’s netværksprodukter.Axcess A/S har ansat Steffen Webb som System Engineer i Team Netværk & Security i Ballerup. Steffen er uddannet som elektroniktekniker og har stor erfaring med Datacenter, Security, Windows Server platform, VMware, storage og HP blade-teknologi. De seneste 8 år har han arbejdet for Statens it. Axcess A/S har ansat Anja Laugesen (38 år) som Concept Sales Coordinator i Ballerup. Anja skal være bindeled mellem salg, Concept sales, marketing samt udvalgte leverandører. Hun kommer senest fra en stilling..

Forældre til børn: Tag ikke en erhvervsuddannelse

Alt for få unge vælger en erhvervsuddannelse, og en af årsagerne er, at forældrene hellere anbefaler dem gymnasiet. Det bekræfter en ny undersøgelse. Dansk Metal advarer om, at fordomme og misforståelser styrer forældrenes rådgivning og frygter for mangel på kvalificerede faglærte i fremtiden.Når de unge kommer i den alder, hvor de skal søge ungdomsuddannelse, går de ofte til mor og far for råd og vejledning. Men forældrenes råd vil oftest være en opfordring til at gå i gymnasiet, og kun sjældent en erhvervsuddannelse. En ny undersøgelse, som analysefirmaet YouGov har foretaget for Dansk Metal, viser, at 71 pct. af forældre med børn i alderen 10-17 år, vil anbefale barnet en gymnasial uddannelse. Blot 6 pct. vil anbefale en erhvervsuddannelse indenfor teknologi, som fx industritekniker, smed, elektriker eller tømrer.Tallene får rynkerne frem i panden på Claus Jensen, der er..

Caverion ruster sig til kamp på CTS-området

Der er store besparelser at hente, hvis man styrer energiforbruget intelligent i bygninger gennem såkaldte CTS-anlæg. Teknikentreprenøren Caverion er en af de mest erfarne system-integratorer, der nu opruster på områdetBygninger udsættes for omskiftelige og til tider ekstreme vejrforhold. Det er en vanskelig opgave at få de tekniske installationer som f.eks. varme-, ventilations- og køleanlæg i bygningen til at fungere således, at de, der arbejder i bygningen, får et godt arbejdsmiljø med høj komfort samtidig med at drifts- og energiomkostninger minimeres.En måde at styre dette på er ved at installere et såkaldt CTS-anlæg. Forkortelsen står for Central Tilstandskontrol og Styring, og amerikanske Trend Control Systems er en af verdens førende producenter af disse avancerede bygningsstyringssystemer.Dansk systemintegrator oprusterTrends kontrolsystemer leveres, udvikles og idriftsættes..

Få gratis hjælp til gør-det-selv arbejdet

Der skal bygges et nyt skur, der skal nye fliser på terrassen, kælderen lugter af mug, og skal man egentligt træbeskytte nyt trykimprægneret træværk.? Spørgsmål er der nok af når det kommer til gør-det-selv arbejde og vedligehold af egen bolig, og hvem er det nu lige man skal spørge, hvis man ikke har en håndværker i familien, og ikke selv er et omvandrende orakel på samtlige fagområder..?Det er heldigvis blevet meget lettere at finde viden på nettet, og hvis du interesserer dig for nævnte spørgsmål, kan det være du lige skal snuse lidt til gør-det-selv sitet Handyman.dk, der i mere end 14 år har fremstillet og udgivet gør-det-selv artikler inden for fagområder som maler-, tømrer-, snedker-, murer, elektriker-, gartner-, og VVS arbejde. Faktisk er det blevet til mere end 3.000 artikler og svar på spørgsmål i handyman.dk’s spørgeforum... Og det hele ligger..

Caverion opruster på el i Esbjerg

Caverions servicecenter i Esbjerg udvider og styrker forretningen med ansættelsen af serviceleder Morten Bloch Servicecentret får endnu mere fokus på el, efter at Morten Bloch indtræder i virksomheden. Caverion Danmark ønsker at være dobbelt så store i løbet af de nærmeste år, og det er også målsætningen for afdelingen i Esbjerg. Fremover er der også planer om tiltag inden for VVS og ventilation, så Caverion i Esbjerg kan tilbyde kunderne endnu flere ydelser.Uddannet elektrikerMorten Bloch er uddannet elektriker i Esbjerg Industriel og har de sidste syv år arbejdet som projektleder hos Lindpro. Han har blandt andet arbejdet med strategi for service og salg, og netop de områder er nogle af dem, han kommer til at arbejde med hos Caverion.- Jeg elsker at arbejde med mennesker og skabe en god ånd. Jeg glæder mig til udfordringerne hos Caverion og til at arbejde med nye og gamle..

Håndværkere har succes med samarbejde

Thy Energinetværk har fundet formlen på et succesfuldt samarbejde og forventer at 2015 også bliver et godt år for håndværk med fokus på energieffektivitet. Med udgangspunkt i uvildig energirådgivning satte syv håndværksfirmaer i begyndelsen af 2014 sig sammen for at diskutere energivenligt byggeri. Målet var at give kunderne langt bedre løsninger og service, end de kunne hver for sig, og det synes virksomhederne, der dækker over alle byggeriets fagområder, er lykkedes.“Det giver kunderne mere værdi, at vi som virksomheder har samarbejdspartnere, der har specialiseret viden om alle byggeriets aspekter. Det betyder, at arbejdet bliver udført bedre, og processen bliver mere overskuelig for kunden”, fortæller Henrik Dissing, medejer af Vestkystens VVS, der har 19 medarbejdere og 3 filialer i hele Thy.RUSTET TIL FREMTIDENI Thy er kunderne i den heldige..

Mestre i arbejdsmiljø

19 unge lærlinge vandt lørdag Arbejdsmiljøprisen i hvert sit fag ved DM i Skills. De havde bedst styr på sikkerhedsrutinerne, som er uhyre vigtige at lære lige fra begyndelsen af uddannelsen, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Handsker og sikkerhedsbriller på, hvor det er nødvendigt, og linen spændt til kroppen, hvis man er i højderne. Når de unge lærlinge skal undgå små og store ulykker på arbejdspladsen, er det vigtigt, at de fra begyndelsen får sikkerheden helt ind på rygraden. De sikkerhedsrutiner havde 19 unge lærlinge i hvert sit fag bedst styr på under DM i Skills, som er erhvervsuddannelsernes Danmarksmesterskab. De vandt derfor Arbejdsmiljøprisen i lørdags i Bella Centret i København. - Det er meget nemmere at lære de rigtige vaner fra dag ét, i stedet for at skulle aflære forkerte rutiner senere hen. Og prisen er med til at skabe den..

Lampen til bilentusiasten er skabt af brugte motordele

To unge studerende og en elektriker er gået sammen om at skabe en ny lampe af brugte motordele. I første omgang er det gamle Volkswagen motorer, der får nyt liv ved at lægge krop til de første 10 lamper, hvor ikke to er ens. Andre bilmærker er ved at blive føjet til listen. Forestil dig, at din gamle udtjente bil igen bliver hjemmets stolthed ved at blive omdannet til en smuk bordlampe. Tre unge iværksættere genfortæller historien om den grimme ælling, der bliver til en smuk svane, ved at skabe en bordlampe ud af gamle motordele.Der er på ingen måde tale om en serieproduceret lampe, for ikke to lamper er ens. Hver og en bliver lavet i hånden af gamle motordele fra brugte biler. Der er tale om knastakslen i motoren, hvor nogle dele er polerede og andre materede. Foden er ligeledes lavet af knastakslen og på VW/Audi modellerne vil reservedelsnummeret være synligt.Der er travlhed..

Nyansættelser i Axcess A/S

Axcess A/S har i 2014 ansat Thorsten Kurthien (42 år) som System Engineer i vores Collaboration & Video team i Århus. Thorsten kommer fra en stilling hos DLG, hvor han siden 2008 har haft ansvaret for deres Cisco IPT-miljø. Axcess A/S har i 2014 ansat Tue Frei Nørgaard (39) som System Engineer i vores Network & Security Team i Søborg. Tue kommer fra Atea, hvor han har arbejdet de sidste 6 år og har før det været ansat hos Qualitynet. Han har ikke kun stor erfaring på sikkerhed, men også på wireless og netværk generelt.Axcess A/S har i 2014 ansat Per Dragelund (42 år) som Concept Manager på Collaboration området. Per har arbejdet professionelt med telefoni produkter i snart 15 år - herunder de sidste 10 år med specifikt fokus på Avaya. Per kommer senest fra en stilling som Account Manager hos Jansson/Dansupport, hvor han har haft ansvar for salg af Avaya produkt porteføljen...

Fiber i luften giver sikker og hurtig forbindelse på lange afstande

Laursens Realskole i Århus er placeret på to lokationer adskilt af en vej, som gør installering af Internetforbindelse både besværlig og dyr. Men et nyt produkt baseret på laserstråler, sikrer nu trådløst fiberbredbånd på hele skolen. Sikkert og til den rigtige pris. Laursens Realskole er en privatskole beliggende i det centrale Århus, med næsten 500 elever. Skolen har eksisteret i 125 år og er gennem årene vokset, så skolen i dag er placeret på to lokationer beliggende på hver side af Nørrebrogade. På den ene side ligger ”X-house”, hvor skolens seks 10. klasser er samlet. Og det var i denne del af skolen, der skulle vise sig at være udfordringer med at få det, som vi i dag betragter som noget helt enkelt, nemlig en stabil og hurtig Internetforbindelse.På daværende tidspunkt var proceduren for lærerne i 10. klasses afdelingen, at de måtte overføre al data via USB-stick, fordi..

Pavillonløsning til NCC med 190 centimeter niveauforskel

Hvor placerer man 800m2 midlertidig pavillonbyggeri på en trang Vesterfælledvej? Flere muligheder var i spil, men en lille have bag den gamle Carlsberg-bygning blev løsningen – også selvom det krævede en helt speciel sokkel for at få pavillonerne i vater. Som led i udbygningen af Carlsberg Byen skal der bygges professionshøjskole, restauranter og butikker i området vest for Vesterfælledvej. I den forbindelse blev entrepriseleder Kåre Lindberg fra Ramirent kontaktet af Ole Petersen, entreprisechef fra NCC Construction. Han ville gerne have et bud på en pavillonløsning til NCC´s byggefolk, som skulle styre projektet.HESTESKO I GAMMEL HAVE-Vi kender Ole Petersen rigtig godt og har ofte hjulpet hinanden. Så da han spurgte, om vi kunne hjælpe med en pavillonløsning til Vesterfælledvej, kørte vores overmontør Bjarne Henriksen fra Ramirent Solution og jeg ud og..

Hartmanns går ind i bygge- og anlægsbranchen

Håndværkere efterspørges i stor stil, derfor går Hartmanns ind i bygge- og anlægsbranchen og tilbyder nu vikarer i håndværker-segmentet inden for bl.a. tømrer-, smede- og elektrikerfagene. Med det nye tiltag ønsker konsulenthuset at bidrage til den meget markante vækst, som undersøgelser og analyser peger entydigt på i bygge- og anlægssektoren i disse år. Konsulenthuset Hartmanns har i mere end 18 år arbejdet med vikarservice og styrker nu sin position i markedet yderligere ved at tilbyde håndværker-vikarer til bygge- og anlægsbranchen, som oplever en markant fremgang i disse år.Behov for kvalificeret arbejdskraftHartmanns tilbyder håndværker-vikarer i region Sjælland og SydDanmark.Der er planlagt en lang række større bygge- og anlægsprojekter i region Syddanmark de næste mange år. I Fredericia er der bl.a. igangsat to store renoveringsprojekter i henholdsvis Sønderparken og..

Installationsbranchen ansætter rekordmange nye lærlinge

Antallet af nye praktikpladser i årets første seks måneder er i installationsbranchen det højeste siden 2008. Landets el- og vvs-virksomheder øger antallet af praktikpladser markant. Stigningen i antallet af nye lærlinge var i årets første seks måneder på 27,5 procent og ligger nogle steder i landet helt oppe på 40 procent.Fakta: Antallet af nye lærepladser til elektrikerlærlinge steg i årets første seks måneder med 23,3 procent til 709 nye lærepladser mod 575 lærepladser i samme periode sidste år. Antallet er det højeste siden 2008 for perioden.Antallet af nye lærepladser til vvs-lærlinge steg i årets første seks måneder med 34,1 procent til 279 nye lærepladser mod 208 lærepladser i samme periode sidste år.Stigningen var størst i Syddanmark (40 pct.), i Hovedstadsområdet (35,4 pct.) og på Sjælland (34,8 pct.).Installationsbranchen beskæftiger 20,3 lærlinge per 100 svende...

Cable Scout Det ny værktøj, der gør kabelføring legende let

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); Cable Scout fra HellermannTyton er udviklet til at løse alle de udfordinger, elektrikeren står overfor, når der skal føres kabler rundt i installationer, og hvor det ikke er nemt at komme til, eller hvor der er trangt med plads og dårligt udsyn. Når du har arbejdet med at trække kabler og ledninger rundt i en installation, har du sandsynligvis brugt en søgefjeder eller en tommestok, masser af tape og frem for alt masser af tid. Med Cable Scout kan du nu nemt og hurtigt trække kabler under gulve, henover forsænkede lofter eller gennem små huller i føringsvejene. De fleksible stave kombineret med det omfattende tilbehørsprogram gør det muligt at trække dine kabler på rekord tid. Nu er..

Bornholm kommer til at mangle faglærte hænder

En ny rapport viser, at om få år vil Bornholm mangle alt fra tømrere til elektrikere og murere. Bygge- og anlægsbranchen er i vækst, men det er antallet af håndværkere ikke. Vi står over for en stor udfordring, som vi skal i arbejdstøjet og løse allerede nu, mener Dansk Byggeri Bornholm Der er for mange, der går på pension, og for få der tager en erhvervsuddannelse, og samtidig vil antallet af arbejdspladser i den lokale bygge- og anlægsbranche stige med 265. Derfor kommer der inden for få år til at mangle faglært arbejdskraft på Bornholm. Det viser ny rapport om bygge- og anlægsbranchen på Bornholm, som Center for Regional- og Turismeforskning har udarbejdet for Dansk Byggeri Bornholm, og som EU’s Socialfond og vækstforum har finansieret. Ifølge rapporten vil Bornholm i år 2020 mangle 255 personer, der har en uddannelse inden for byggeri og anlæg. - Det er svært at forestille..

Succes for Energi på Tværs

Energirenovering kræver næsten altid flere fag på banen, hvis resultatet skal blive godt. Det ved man godt på erhvervsskolerne, og det er da også baggrunden for projektet Energi på Tværs, som tre nordjyske erhvervsskoler nu har afprøvet Tre erhvervsskoler har i projektet Energi på Tværs sat fokus på tværfaglig energieffektivisering. I praksis har skolerne blandet elever med forskellig faglighed i et undervisningsforløb om energirenovering.Tech College i Aalborg er en af de erhvervsskoler, som har afprøvet forløbet. Efter blot ti uger på grundforløbet blev 25 tømrer-, murer-, elektrikere-, vvs- og malerelever kastet ud i et samarbejde på tværs af deres forskellige fagligheder om løsning af en samlet opgave. Udfordringen bestod ikke mindst i at få belyst den indbyrdes afhængighed og få etableret et effektivt samarbejde og en sikker kommunikation i forløbet. Det mener man på Tech..

Til elektrikeren, der har alt, undtagen overblikket...

Der skal ikke mange opgaver og svende til, før el-installatøren kan miste overblikket i sin forretning. På El & Teknik-messen i Odense præsenterer Scanitech og 2doedb et mobilt og nærmest genialt planlægningssystem fra Visma til el-installatører og andre, der gerne vil genskabe overblikket Genindførelse af håndværkerfradrag, millionstøtte til renovering af lejeboliger og anlægsprojekter giver håb om forøget omsætning for mange installations- og håndværkerfirmaer med elektrikere og andre folk på farten. Den øgede travlhed kan imidlertid også medføre risiko for at tabe overblikket på de enkelte projekter og på hele forretningen. Dermed kan lønsomheden blive udhulet eller i værste fald medføre underskud i takt med, at aktiviteten i virksomheden stiger og overblikket smuldrer. Men det er der råd for, idet de to softwareforhandlere Scanitech og 2doedb præsenterer et nærmest genialt..

Få styr på boligprojekterne med ny app

Ny mobilapp gør det nemt at overskue projekterne i hjemmet Du kender sikkert historierne om boligprojekter, der ikke bliver færdige til tiden eller stikker helt af fra budgettet. Eller måske har du selv oplevet besværet med at finde håndværkere og holde styr på alle aftaler efterfølgende? Nu har Byggestart.dk udviklet en helt ny app, der gør det nemt at igangsætte og styre dine projekter, selvom du er på farten. Med den nye app kan du nemt indhente tilbud på dine opgaver, hvad enten det handler om en anlægsgartner, der skal trimme baghaven, en tømrer der skal opsætte et nyt køkken eller en elektriker der skal klare hjemmets elinstallationer. App´en kan både bruges til iPhone og android og har en nem og overskuelig brugerflade, så du hurtigt kan indhente gratis tilbud på dine opgaver. Slut med tilfældig søgningNår du opretter en opgave via app eller ´en, bliver du kort efter..

Tænk dig om, når du køber elektriske julelys

Julestemningen har så småt ramt butikshylderne, og blandt julevarerne frister de traditionelle elektriske julelys, der er med til at sikre den hyggelige julestemning både i og uden for de danske hjem. Men idyllen kan hurtigt blive ødelagt, hvis du ikke er forsigtig, når du køber dine lyskæder og sætter dem op. – Selvom julelys jo er hyggelige og ser meget uskyldige ud, så kan de forårsage brand eller give elektrisk stød, hvis man bruger produktet til et andet formål end tiltænkt eller har installeret produktet forkert. Normalt er det oftest elektrikere, der roder med ledninger, men ved juletid har mange flere private uden elfaglig indsigt fat i ledningerne, forklarer Mads Risgaard Knudsen, konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation. Når du køber dit elektriske julelys, er der derfor et par enkle forholdsregler, du bør huske på. – Overordnet er det vigtigt, at man vælger en..

Tænk dig om, når du køber elektriske julelys

Julestemningen har så småt ramt butikshylderne, og blandt julevarerne frister de traditionelle elektriske julelys, der er med til at sikre den hyggelige julestemning både i og uden for de danske hjem. Men idyllen kan hurtigt blive ødelagt, hvis du ikke er forsigtig, når du køber dine lyskæder og sætter dem op. – Selvom julelys jo er hyggelige og ser meget uskyldige ud, så kan de forårsage brand eller give elektrisk stød, hvis man bruger produktet til et andet formål end tiltænkt eller har installeret produktet forkert. Normalt er det oftest elektrikere, der roder med ledninger, men ved juletid har mange flere private uden elfaglig indsigt fat i ledningerne, forklarer Mads Risgaard Knudsen, konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation. Når du køber dit elektriske julelys, er der derfor et par enkle forholdsregler, du bør huske på. – Overordnet er det vigtigt, at man vælger en..

Elbranchen bakker op om DM i Skills

Når der den 23.-25. januar afholdes DM i Skills (danske mesterskaber for lærlinge), er ”elektriker” med som et af de i alt 48 repræsenterede fag. Det er blandt andet gjort muligt af en række virksomheder fra branchen, der gennem sponsorater har sørget for finansieringen af både materialer, tøj, tegninger og gaver i forbindelse med konkurrencerne. Følgende firmaer har bidraget som sponsorer til elektrikerlærlingenes konkurrence: • Lauritz Knudsen/Schneider Electric• Solar A/S• PC|SCHEMATIC• NKT Cabels A/S• Davidsen• CUBIC A/S Den store opbakning glæder underdirektør Tina Voldby fra TEKNIQ Installatørernes Organisation, som står for elektrikerlærlingenes konkurrence i samarbejde med Dansk El-Forbund. - I en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for at gøre opmærksom på de mange og spændende muligheder, erhvervsuddannelserne har at byde på, at det meget positivt at opleve,..

Gode mål for en reform af erhvervsuddannelserne - men forkerte værktøjer

? Hvis prisen er mindre kvalitet og faglighed, så er prisen for høj. Sådan lyder meldingen fra Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Installatørernes Organisation, efter præsentationen af den kommende reform af erhvervsuddannelserne. TEKNIQ mener, at det endelige udspil er langt fra de ønsker, som installationsbranchen havde til reformen. Med en risiko for ringere kvalitet og faglighed til følge. ? TEKNIQ er enig i hensigterne i den fælles forståelse mellem regeringen, LO og DA - blandt andet at flere skal have en erhvervsuddannelse, højere faglighed, tydelige krav til eleverne og udfordringer for de dygtigste elever som for eksempel talentspor. Men det mener jeg ikke, vi opnår med de værktøjer, der er i den fremlagte reform, siger Tina Voldby og fortsætter: ? Vi skal have en højere faglighed og flere dygtige unge ind på erhvervsuddannelserne, ligesom vi skal have mere kvalitet og bedre..

Automand fejrer 25 års jubilæum | Åbent dækcenter fredag den 30. august

Der er løbet meget vand i åen, siden Kim Gadeberg fra Ågård i 1988 startede som dækfagmand hos Euromaster. Nu fejrer han sit 25 års jubilæum med stort åbent-hus-arrangement.Det hører til sjældenhederne, at en medarbejder i autobranchen tilbringer 25 år i samme virksomhed. Ikke desto mindre er det netop, hvad centerleder Kim Gadeberg nu har gjort hos dæk- og autoservicekæden Euromaster. Jubilæet markeres med et åbent-hus-arrangement fredag den 30. august fra kl. 12 til 15, hvor kunder, forretningsforbindelser og alle andre er velkomne hos Euromaster på Platinvej 12 i Kolding.41 år i dækbranchenEfter at have været i elektrikerlære startede Kim Gadeberg i 1972 ? 19 år gammel ? som dækmontør hos et nu hedengangent koldingensisk værksted. ? Det viste sig, at det der med el ikke rigtig var noget for mig. Min far mente, at jeg skulle skynde mig at finde arbejde i en anden branche, og det endte..

Trætrapper med indbygget lys lanceres i Danmark

Trapper med indbygget belysning er flotte og stemningsfulde. Derfor lancerer VejleTrappen nu trætrapper med moderne LED-lyskilder ? en enkel og sikker løsning, der kan sikre belyste trapper større udbredelse.Hidtil har brandfare afholdt producenter af trætrapper fra at installere belysning i deres produkter, men nu går VejleTrappen nye veje ved at tilbyde integration af moderne LED-dioder i sine trapper. ? Tidligere måtte vi sige nej, når vi fik forespørgsler på belyste trætrapper, fordi vi ikke kan stå inde for at montere gammeldags halogenpærer i trapperne. Det hænger sammen med spotsenes størrelse og den varmeudvikling, de skaber i træet. Kompakte LED-lyskilder af høj kvalitet, som for alvor vinder frem, har imidlertid ikke de ulemper. Derfor tilbyder vi nu at integrere diodebelysning i vores trætrapper, forklarer salgskonsulent Jens Lindegaard Hansen fra VejleTrappen, der betegner..

Ny start for unge på erhvervsuddannelsen

Et helt nyt 40 ugers grundforløb på tværs af uddannelser skal få flere unge til at vælge og holde fast i en erhvervsuddannelseMere attraktivt at tage erhvervsuddannelse Det skal være mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, og undervisningen skal være mere fremtidssikker og international orienteret, så færre falder fra, og virksomhederne kan få de dygtige faglærte unge, som de tørster efter. Tre erhvervsskoler og RH er gået sammenRegion Hovedstaden er derfor gået sammen med tre af hovedstadens største erhvervsskoler, CPH WEST, SOPU og TEC, om at skabe en ny måde at begynde på en erhvervsuddannelse - kaldet Next EUD. Dystre tal lige nu I hovedstadsregionen er søgningen til uddannelser som f.eks. elektriker, mekaniker eller butiksassistent over de senere år faldet drastisk. En tredjedel falder fraKun 13 procent af 9. og 10. klasserne søger en erhvervsfaglig uddannelse direkte efter..

Højtuddannede giver virksomheder mere i overskud

Det kan betale sig for virksomheder at ansætte højtuddannede. Det viser en omfattende undersøgelse fra Center for Economic Business Research på CBS, som sætter kroner og ører på effekten af uddannelseHøjtuddannede går nemt hen og blive deres vægt værd i guld på det danske nationalregnskab. Den ekstra effekt ved at medarbejdere har en uddannelse svinger mellem 90.000 kroner om året for en kort teknisk uddannelse til mere end en million kroner for en lang sundheds- eller samfundsvidenskabelig uddannelse. Det viser beregninger CEBR på Copenhagen Business School fra foretaget for DJØF.Hvis niveauet for uddannelse i Danmark løftes til en top 5 placering i OECD, er udsigterne ifølge beregningerne en stigning i bruttonationalproduktet på op til tre procent eller 43 milliarder kroner. Det svarer til en kopi af den kongelige opera i de 18 største, danske byer.I undersøgelsen defineres..

DSB skifter til energisparende LED-lys

Med hjælp fra Dansk Belysnings Service A/S satser DSB nu på LED-lys flere steder i organisationen. Lyskilden forbedrer arbejdsmiljøet og mere end halverer elregningen. Første projekt er to IC3 klargøringshaller, hvor udskiftningen af blot 400 lysarmaturer sparer 120.000 kW om året. Det svarer til 65.000 kg CO2.To DSB-bygninger i København har som de første i Danmark fået installeret 400 specialudviklede Eisen LED-amaturer med en rekordlevetid på 50.000 brændtimer. I princippet skal DSB ikke tænke på lys i de to IC3 haller i de næste 12 år, fordi levetiden er femdoblet. Samtidigt forbedres arbejdsmiljøet.Før skulle en elektriker jævnligt op på høje stilladser til gene for driften. Han brugte en uhyggelig mængde timer på at skifte dyre koblinger og rør. Nu er hans tid frigjort til andre opgaver. Og de ca. 100 medarbejdere, som på skift døgnet rundt vedligeholder IC3-tog i hallerne, roser..

Gode intentioner skal følges op med kontante krav

De gode takter og intentioner om højere kvalitet i både folkeskolen og i erhvervsuddannelserne skal følges op med kontante krav, mener TEKNIQ Installatørernes Organisation.Reaktionen kommer, efter at statsminister Helle Thorning Schmidt (S) bebudede ?gennemgribende forandringer? af erhvervsuddannelserne i afslutningsdebatten i Folketinget. ? Arbejdsmarkedets parter har allerede fremlagt et forslag til, hvordan erhvervsuddannelsessystemet bør skrues sammen. Derfor tager vi det for pålydende, når statsministeren i sin tale påpegede, at regeringen allerede har indledt en dialog med arbejdsmarkedets parter, der vil fortsætte frem til det endelige forslag, som regeringen fremsætter til efteråret, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation. Han understreger, at der er behov for konkrete initiativer og krav til både lærere og elever, hvis..

Højere krav til elever på erhvervsuddannelserne

Hvis en ung fremover ikke har bestået folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik, så er eleven ikke uddannelsesparat og bør derfor ikke få adgang til en erhvervsuddannelse. Så klar er meldingen fra arbejdsmarkedets parter, som torsdag har offentliggjort en fælles aftale om reform af erhvervsuddannelserne. Installationsbranchen er en af de mest flittige aftagere fra erhvervsskolerne, og derfor glæder brancheorganisationen TEKNIQ sig over, at der er enighed om at stille højere krav til kommende lærlinge. Det er en forudsætning for, at lærlingene får en god uddannelse, og at erhvervsuddannelserne får et image- og profilløft, som gør dem attraktive for flere dygtige unge. ? Aftalen mellem DA og LO er ambitiøs og indeholder en række af de initiativer, som installationsbranchen i de seneste år har efterspurgt og sukket efter. På helt centrale punkter mener vi, at aftalen giver svar på en..

Installationsbranchens omsætning steg i 2012 – Vækstplan DK skal holde dampen oppe

Omsætningen i installationsbranchen steg med 4,1 procent fra 2011 til 2012 og udgør samlet 44,9 milliarder kroner. Den stigning dækker over en betydelig fremgang i elbranchen og et mindre fald i omsætningen i vvs-branchen. Det fremgår af den netop offentliggjorte Markedsstatistik 2013 fra TEKNIQ Installatørernes Organisation. De positive tendenser skyldes en høj aktivitet inden for offentligt nybyggeri, store renoveringsopgaver i den almene boligsektor og en generel stigning inden for service, reparation og vedligeholdelse. På elsiden er omsætningen især steget på grund af den eksplosive vækst i antallet af solcelleanlæg. ? Nu står vi i en situation, hvor det private solcellemarked er faldet markant, og branchen derfor kun har de offentlige initiativer at støtte sig op af, mens vi venter på, at investeringslysten blandt de private og i industrien vender tilbage, siger Niels Jørgen..

Ny flange giver hurtig kabelføring i stålskabe

Schneider Electric lancerer nu det nye revolutionerende Spacial FlexiCable til stålskabene Spacial S3D. Det giver kortere installationstid til gavn for tavlebyggere og løser det velkendte problem med besværlig kabelføring i stålskabe.Mange elektrikere og installatører har kæmpet med at få kabelføringen på plads i et stålskab. Men nu er der håb på vej. Med Spacial FlexiCable løser Schneider Electric problemet, så der ikke længere er behov for tegninger, boringer eller montering af ekstra kabelflager. I stedet kan installatører nu tilslutte sine kabler ved nemt og hurtigt at gennembore flangen med eksempelvis en skruetrækker.Kabelflangen på Spacial FlexiCable kræver hverken en ekstra designfase eller ekstra værktøj. Du monterer det blot på dit skab, og derefter fungerer det uafhængigt af kabeltypen.Et nyt kabel, et nyt skab eller en ændring i sidste minut er ikke noget problem med Spacial..

Tænk dig om, når du køber elektriske julelys

Julestemningen har så småt ramt butikshylderne, og blandt julevarerne frister de traditionelle elektriske julelys, der er med til at sikre den hyggelige julestemning både i og uden for de danske hjem. Men idyllen kan hurtigt blive ødelagt, hvis du som forbruger ikke tænker dig om, når du køber dine lyskæder og sætter dem op.? Selvom julelys jo er hyggelige og ser meget uskyldige ud, så kan de forårsage brand eller give elektrisk stød, hvis man enten bruger produktet til et andet formål end tiltænkt, eller har installeret produktet forkert. Normalt er det oftest elektrikere, der roder med ledninger, men ved juletid har mange flere private uden elfaglig indsigt fat i ledningerne, forklarer chef for teknisk afdeling i TEKNIQ Installatørernes Organisation Christian Jarby. Når du køber dit elektriske julelys, er der derfor et par enkle forholdsregler, du bør huske på.? Overordnet er det..

Solcelleanlæg kan ødelægge taget

I dag skal man ikke være specielt uddannet for at opsætte et solcelleanlæg. Derfor er det heller ikke alle håndværkere, der har styr på, om tagkonstruktionen kan bære de ekstra kilo, som et solcelleanlæg vejerEt solcelleanlæg er en rigtig god investering. Ikke kun for din egen økonomi, men også for miljøregnskabet. For kun et år siden havde vi i Danmark omkring 1000 godkendte solcelleanlæg, i dag godkendes 1.000 nye anlæg om måneden.Men desværre forholder alt for få sig til, om bygningen kan holde til de tunge anlæg; et typisk solcelleanlæg til et ét-familieshus vejer omkring 500 kg. Derfor er det uhyre vigtigt, at forbrugeren vælger en montør, der har forstand på både solcelleanlæg og tagkonstruktioner og -bæreevne.- I bund og grund er tagkonstruktioner kun dimensioneret til at bære en tagbelægning. Sætter man uden videre et tungt solcelleanlæg op på et tag, som ikke har styrken til at..

Green Source i Frederikshavn ? først i Danmark med nyt energi-koncept

Som den første virksomhed i Danmark tilbyder Green Source på Knivholtvej i Frederikshavn en totalløsning, når det gælder energioptimering og vedvarende energiløsninger til private boliger, industrien og offentlige bygninger.Green Source hjælper kunderne med bl.a. varmepumper, solceller, solfangere og husstandsvindmøller. Virksomheden, som ligger i helt nye lokaler i Frederikshavns vestlige udkant, har specialiseret sig i komplekse løsninger, hvor flere energikilder kombineres. Det sker med fokus på både økonomi, ressourceforbrug og miljø.- Kunden har kun én kontaktperson, når de vælger os som samarbejdspartner. Vi tilbyder hele paletten fra analyse, rådgivning og projektering til praktisk udførelse og projektstyring. Vi har egne ingeniører og beregnere og står derfor inde for den lovede effekt. Kunden risikerer ikke at skulle slås med en VVS-mand, som giver elektrikeren skylden for en..

Opbevaring af vin

Når kun det bedste er godt nokHvis du interesserer dig for vin og opbevaring af samme bør du læse videre og vide at kvalitet og pris følges som regel ad, men at der er undtagelser.klubvin.dk har en lang række nye spændende løsninger til indretning af vinrum og i samarbejde med bl.a. Carlo Garn designes og indrettes vinrum for både private, erhvervsvirksomheder, caféer, barer, hoteller, restauranter og vinforretninger rundt om i landet. De er specialister på området, når det gælder opbevaring af de gode dråber. Alle kan være med prismæssigt og en vinreol til f.eks. 30 flasker kan fås fra kr. 319,- Sortimentet spænder bredtklubvin.dk er lagerførende i vinreoler fra bl.a. BOXX, Qbic, Orebo, Le Bloc Cellier og Carlo Garn. "Skal nogen fremhæves, må det nok blive Carlo Garn, der kan levere landets måske billigste vinreoler, uden at der gås på kompromis med kvaliteten" fortæller Bo Otterstrøm,..

Landets bedste teknikere kæmper om Danmarksmesterskabet

Landets 5 bedste elektrikerlærlinge og 4 bedste vvs-lærlinge dyster i denne uge om Danmarksmesterskabet, når Odense Kongres Center fra torsdag denne uge danner rammen om DM i Skills 2012. Et arrangement der sidste år tiltrak godt 14.500 besøgende. ? Vi håber, at arrangementet også i år vil blive et stort tilløbsstykke, fordi det er en unik mulighed for unge for at få indblik i erhvervsuddannelserne og de karrieremuligheder, som en erhvervsuddannelse kan være sprængbrættet til, siger Bent-Ole Bohn, der er konsulent i installatørernes organisation TEKNIQ. Han påpeger for eksempel, at besøgende på vvs-standen i hal c vil kunne opleve, hvordan moderne, energirigtige løsninger bliver til i praksis og hvilke tekniske færdigheder, det kræver. Så kig forbi stand 4928. På el-konkurrencestanden i hal c (stand 4528) lige ved siden af vvs-standen, kan man se elektrikerlærlinge udføre tekniske..

MT Højgaard og Aarhus Kommune fortsætter dialogen om uddannelsen af lærlinge

MT Højgaards divisionsdirektør i Midt & Østjylland bliver Dansk Industris repræsentant i kommunens indsatsgruppe for vækst og jobskabelse for unge. Dermed fortsætter dialogen om at skabe de bedste forudsætninger for kommende lærlinge i Aarhus Kommune.Der blev ryddet misforståelser af vejen og drøftet lærlingeuddannelser, da socialrådmand Hans Halvorsen (S) og beskæftigelseschef Vibeke Jensen i Aarhus Kommune for nylig takkede ja til en kop kaffe med dialog hos MT Højgaard på Lystrupvej i Risskov.MT Højgaards divisionsdirektør John Funch havde inviteret de to kommunale topchefer, fordi bygge- og anlægsvirksomheden i en artikel i JP Aarhus i slutningen af september blev bebrejdet, at virksomheden på lærlingeområdet ikke lever op til kommunens forventninger om antallet af lærlinge.DI?s nye repræsentantDivisionsdirektør John Funch dokumenterede på mødet, at næsten ti pct. af de timelønnede..