Find vej: Forside » Artikler » Trætrapper med indbygget lys lanceres i Danmark

Trætrapper med indbygget lys lanceres i Danmark

Lagt på el-installationen.dk den 21-08-2013 af Thomas

Trapper med indbygget belysning er flotte og stemningsfulde. Derfor lancerer VejleTrappen nu trætrapper med moderne LED-lyskilder en enkel og sikker løsning, der kan sikre belyste trapper større udbredelse.

Hidtil har brandfare afholdt producenter af trætrapper fra at installere belysning i deres produkter, men nu går VejleTrappen nye veje ved at tilbyde integration af moderne LED-dioder i sine trapper.

Tidligere måtte vi sige nej, når vi fik forespørgsler på belyste trætrapper, fordi vi ikke kan stå inde for at montere gammeldags halogenpærer i trapperne. Det hænger sammen med spotsenes størrelse og den varmeudvikling, de skaber i træet. Kompakte LED-lyskilder af høj kvalitet, som for alvor vinder frem, har imidlertid ikke de ulemper. Derfor tilbyder vi nu at integrere diodebelysning i vores trætrapper, forklarer salgskonsulent Jens Lindegaard Hansen fra VejleTrappen, der betegner belyste trapper som stemningsskabende og æstetisk flotte.

Dioder i vanger eller trin

Jens L. Hansen drev igennem næsten 40 år JLH Trapper, som sidste sommer blev overtaget af VejleTrappen. Allerede inden overtagelsen begyndte han at arbejde med integration af LED-belysning. Processen er fortsat hos VejleTrappen, som nu præsenterer et koncept til belysningsintegration i alle fabrikkens produkter.

I samarbejde med belysningsfagfolk har vi fundet frem til to gode løsninger, som passer til vores trapper. Enten kan dioderne placeres, så de lyser fra vangen og ind på trinet, eller også kan de sidde på selve trinet og lyse nedad på det næste trin. I begge tilfælde monterer vi fra fabrikken lyskilderne og trækker de indre kabler, hvorefter en elektriker klarer eltilslutningen, når trappen er sat op, forklarer Jens L. Hansen.

Stort marked

Integreret belysning er allermest oplagt, når trapper monteres i mørke rum, hvor direkte belysning på trinene bidrager til øget sikkerhed. Derudover er det klart, at montering og kabeltræk vil være mere omstændeligt ved fritstående trapper end ved montering mod væg. Hos VejleTrappen venter man alt i alt, at den nye mulighed vil bidrage til at sikre belyste trapper større udbredelse.

Nu er det blevet nemt og sikkert at få lys i sin trætrappe, og merprisen er ikke voldsom. Markedet er stort, for mange vil gerne undgå væghængte lamper i trappearealerne. Vi arbejder allerede nu på et mere standardiseret belysningskoncept, som yderligere vil udbrede LED i trapper, slutter Jens L. Hansen.

--

Om VejleTrappen

VejleTrappen, der er en del af Byggefirmaet Ove Jensen A/S, har mere end 30 års erfaring med at fremstille individuelt tilpassede trætrapper. Fabrik og showroom er beliggende i industrikvarteret i Vinding tæt ved motorvejsafkørsel Vejle S. Virksomheden er tilsluttet Dansk Trappefabrikant Forening samt Dansk Trappe Kontrol.

www.vejletrappen.dk

--

Billedmateriale

Foto 1: VejleTrappens mest populære LED-løsning er at montere dioderne, så de lyser nedad på næste trin som vist på denne ligeløbstrappe med vægmonteret træhåndliste og trin i hvidlakeret eg. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/BOJ/BOJ-TH11.JPG

Foto 2: Med lys midt på trinene kan man skabe en illusion af en lysende sti. På billedet ses en kvartsvingstrappe med trin og håndliste i klarlakeret eg, gelænder med drejede balustre samt dobbelt klodstrin. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/BOJ/BOJ-TH12.JPG

Foto 3: Dioderne kan også placeres, så de lyser fra vangen og ind på trinet, som det ses på denne kvartsvingstrappe med vægpaneler og klarlakerede egetrin. Ofte kan belysningen dæmpes med drejekontakt. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/BOJ/BOJ-TH13.JPG

Foto 4: Nu er det blevet nemt og sikkert at få lys i sin trætrappe. Merprisen er ikke voldsom, og mange vil gerne undgå væghængte lamper i trappearealerne, siger Jens L. Hansen fra VejleTrappen. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/BOJ/BOJ-TH14.JPG

Billederne kan hentes i højtopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.