Find vej: Forside » Artikler » Gode intentioner skal følges op med kontante krav

Gode intentioner skal følges op med kontante krav

Lagt på el-installationen.dk den 30-05-2013 af Thomas

De gode takter og intentioner om højere kvalitet i både folkeskolen og i erhvervsuddannelserne skal følges op med kontante krav, mener TEKNIQ Installatørernes Organisation.
Reaktionen kommer, efter at statsminister Helle Thorning Schmidt (S) bebudede gennemgribende forandringer af erhvervsuddannelserne i afslutningsdebatten i Folketinget.

Arbejdsmarkedets parter har allerede fremlagt et forslag til, hvordan erhvervsuddannelsessystemet bør skrues sammen. Derfor tager vi det for pålydende, når statsministeren i sin tale påpegede, at regeringen allerede har indledt en dialog med arbejdsmarkedets parter, der vil fortsætte frem til det endelige forslag, som regeringen fremsætter til efteråret, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Han understreger, at der er behov for konkrete initiativer og krav til både lærere og elever, hvis kvaliteten i erhvervsuddannelserne skal styrkes og statussen forbedres, så flere ønsker at søge ind.

Der er meget højere krav til, hvad en vvser og en elektriker skal kunne i dag end for ti år siden. For at matche virksomhedernes krav skal vi også stille krav til de unge og ikke kun fremsætte ønsker, siger Niels Jørgen Hansen.
Han påpeger tre kontante krav, der er beskrevet i forslaget fra DA og LO, som går hånd-i-hånd med Helle Thorning Schmidts gode intentioner.

Statsministeren siger:

3-4 elever i hver folkeskoleklasse kan ikke regne eller skrive godt nok, når de forlader folkeskolen. Det skal vi lave om på Arbejdsmarkedets parter mener, at unge, der forlader folkeskolen uden at have bestået matematik og dansk, ikke skal optages på en erhvervsskole, før de faglige forudsætninger er i orden.

Vi skal have mere kvalitet ind i erhvervsuddannelserne, så uddannelserne matcher arbejdsmarkedets krav om mere teknisk viden adgang til et hovedforløb forudsætter, at den unge har opnået et tilfredsstillende resultat på grundforløbet.

Flere unge med kompetencer inden for blandt andet teknik og håndværk skal tage en erhvervsuddannelse der skal indføres talentspor, så man tilgodeser og udvikler de unge, som er særligt stærke fagligt.

Yderligere information, kontakt:

Administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation
Niels Jørgen Hansen,
tlf. 77 42 42 32 mobil 40 74 43 60, e-mail njh@tekniq.dk