Find vej: Forside » Artikler » Landets bedste teknikere kæmper om Danmarksmesterskabet

Landets bedste teknikere kæmper om Danmarksmesterskabet

Lagt på el-installationen.dk den 25-01-2012 af Thomas

Landets 5 bedste elektrikerlærlinge og 4 bedste vvs-lærlinge dyster i denne uge om Danmarksmesterskabet, når Odense Kongres Center fra torsdag denne uge danner rammen om DM i Skills 2012. Et arrangement der sidste år tiltrak godt 14.500 besøgende.

Vi håber, at arrangementet også i år vil blive et stort tilløbsstykke, fordi det er en unik mulighed for unge for at få indblik i erhvervsuddannelserne og de karrieremuligheder, som en erhvervsuddannelse kan være sprængbrættet til, siger Bent-Ole Bohn, der er konsulent i installatørernes organisation TEKNIQ.

Han påpeger for eksempel, at besøgende på vvs-standen i hal c vil kunne opleve, hvordan moderne, energirigtige løsninger bliver til i praksis og hvilke tekniske færdigheder, det kræver. Så kig forbi stand 4928.

På el-konkurrencestanden i hal c (stand 4528) lige ved siden af vvs-standen, kan man se elektrikerlærlinge udføre tekniske installationer inden for stærk- og svagstrøm, hvor intelligente installationer i forhold til energioptimering og styring af lys, varme og ventilation er fremtrædende.

DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 som det første Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. Til arrangementet stiller lærlinge op både i konkurrencediscipliner og rene demonstrationsdiscipliner. I år stiller 200 lærlinge fordelt på 35 fag op.

- Branchen og de virksomheder, der sender deres lærlinge til først skole- og regionale mesterskaber og til sidst DM er faglig stolte, og samtidig er det en stor glæde og motivation at have givet de unge lærlinge en god uddannelse, som måler sig med de bedste i landet, siger konsulent Bent-Ole Bohn.

De unge lærlinges dygtighed skulle også gerne give folkeskoleelever, der står over for at skulle i gang med at vælge en uddannelse, mod på at starte som lærling i installationsbranchen. Vi har brug for dygtige unge til vores uddannelser og vil gerne vise det bedste af faget frem siger Bent-Ole Bohn.

Bent-Ole Bohn tilføjer, at der også er UU-vejledere til stede ved arrangementet, så interesserede kan høre om deres konkrete muligheder i forhold til at starte på en uddannelse.

DM i Skills 2012 bliver afviklet fra den 26.-28. januar, og der er åben for besøgende torsdag klokken 9-17, fredag klokken 8-17 og lørdag klokken 8-12. Lør-dag er der afslutningsceremoni fra klokken 15.30-16.30.

De fem deltagere i el-konkurrencen er:

- Magnus Lund Nielsen, der er udlært hos StepTech Aps i Aalborg og gik på Technology College Aalborg
- Christian Elkrog Aksglæde, der er udlært hos Lindpro A/S i Haarby og gik på Svendborg Erhervsskole
- Mathias Krog Winther, der er udlært hos Thisted El-Forretning ApS og gik på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten
- Kasper Svendsen, der er udlært hos El Huset Glumsø i Glumsø og gik på EUC Sjælland i Næstved
- Nicolai Jæger Zacheriassen der er udlært hos Sv. Aa. Nielsen as i Slagelse og gik på Selandia Center for Erhvervsuddannelse i Slagelse.

De fire deltagere i VVS-konkurrencen er:

- Ross Mcmillan, der er i lære hos Thorvald VVS & Energi i Bramming og går på Hansenberg i Kolding
- Peter Flink, der er i lære hos Henrik Jensen VVS A/S i Korsør og går på EUC Sjælland i Næstved
- Tobias Bøndergaard, der er i lære hos L&H Rørbyg A/S i Herning og går på Herningsholm Erhvervsskole
- Søren Ravnsbæk Jensen, der er i lære hos Haugaard og Omegns VVS A/S i Valby og går på Teknisk Erhvervsskolecenter i Gladsaxe

Læs mere om arrangementet på www.skillsdenmark.dk eller kontakt Bent-Ole Bohn på tlf. 77 41 15 70, mobil 27 80 04 57