Find vej: Forside » Artikler » Caverion ruster sig til kamp på CTS-området

Caverion ruster sig til kamp på CTS-området

Lagt på el-installationen.dk den 06-05-2015 af Thomas


Der er store besparelser at hente, hvis man styrer energiforbruget intelligent i bygninger gennem såkaldte CTS-anlæg. Teknikentreprenøren Caverion er en af de mest erfarne system-integratorer, der nu opruster på områdetBygninger udsættes for omskiftelige og til tider ekstreme vejrforhold. Det er en vanskelig opgave at få de tekniske installationer som f.eks. varme-, ventilations- og køleanlæg i bygningen til at fungere således, at de, der arbejder i bygningen, får et godt arbejdsmiljø med høj komfort samtidig med at drifts- og energiomkostninger minimeres.

En måde at styre dette på er ved at installere et såkaldt CTS-anlæg. Forkortelsen står for Central Tilstandskontrol og Styring, og amerikanske Trend Control Systems er en af verdens førende producenter af disse avancerede bygningsstyringssystemer.

Dansk systemintegrator opruster
Trends kontrolsystemer leveres, udvikles og idriftsættes af godkendte systemintegratorer, der er nøje udvalgt i hvert land kloden over. Nogle af disse specialiserede systemintegratorer er kvalificeret som Trend Teknologicentre, der kræver, at de lever op til høje og veldefinerede standarder for håndværksmæssig dygtighed, kontraktstyring, dokumentation og kvalitetskontrol. De kontrolleres alle jævnligt for at sikre, at standarderne overholdes.

En af dem er den danske teknikentreprenør Caverion, der har stor erfaring med CTS-anlæg. Koncernen går nu ind i CTS-kampen om Sydjylland, og har derfor ansat den 41-årige elektriker Thomas Bertelsen som afdelingsleder for CTS i Sydjylland.

Ny døråbner i Sydjylland
Thomas Bertelsen kommer senest fra en stilling som afdelingsleder for SE Big Blue, hvor han har arbejdet med CTS i to et halvt år. Tidligere har Thomas Bertelsen i 10 år været ansat i YIT, som Caverion hed indtil for knap to år siden. Så det er en tidligere medarbejder, der vender hjem.

- Med mine relationer i branchen skal jeg ud og åbne døre. Jeg skal passe eksisterende kunder og opdyrke nye, for der er et kæmpe stort potentiale i Sydjylland. På sigt skal afdelingen i Sydjylland udvides, og det skal jeg være med til, siger Thomas Bertelsen.

Caverion designer og leverer nøglefærdige anlæg til styring, regulering og overvågning af alle tekniske installationer i bygninger. I dag er flere end 1000 medarbejdere beskæftiget på de 14 servicecentre, der er spredt over hele landet.

- Vi opruster på Trend CTS, og vi skal have fokus på vores servicecentre, som skal være endnu stærkere på CTS. Området bliver endnu mere vigtigt i fremtiden, og jeg skal medvirke til, at Caverion får en endnu større del af Trend-kagen her i Danmark, fortæller Thomas Bertelsen.

Vækststrategi tiltrækker
En af grundene til, at Thomas Bertelsen har taget skiftet til Caverion, er den strategi, som administrerende direktør Peter Rafn har lagt frem mod 2017. Den omfatter blandt andet opkøb, ansættelser og investeringer.

- Det er en spændende strategi, der er lagt for Caverion, og jeg vil gerne være en del af Caverions interessante fremtid, siger Thomas Bertelsen.

Thomas Bertelsen bor i Kolding sammen med sin familie. Fritiden går med tre børn og træning.