Find vej: Forside » Artikler » Nu må håndværkere også udføre kabelarbejde

Nu må håndværkere også udføre kabelarbejde

Lagt på el-installationen.dk den 14-06-2016 af Thomas


Nye AMU-kurser giver håndværkere og andre faglærte mulighed for at blive autoriserede i kabelmontage og udvalgte elinstallationer. Dansk Byggeri glæder sig over de nye AMU-forløb, som vil være med til at gøre hverdagen mere fleksibel for virksomhederneEngang var det kun elektrikere, der måtte trække ledninger og kabler, men sådan er det ikke længere. Ministeriet for Børn, Undervisning og ligestilling har godkendt en række AMU-kurser, der giver tømrere, murere, automekanikere, smede og flere andre faglærte mulighed for at trække kabler.

Dette er et af elementerne i den nye autorisationslov fra 2014, der også gør det muligt for virksomheder at opnå delautorisation og dermed også bedre muligheder for at specialisere i dele af det autorisationsbelagte område.

- Det er virkelig en god nyhed, at de nye AMU-kurser endelig er blevet godkendt. Det åbner nye og mere fleksible forretningsmodeller for private virksomheder, som fremover vil kunne udføre mere samlede opgaver. Samtidig giver det mindre og mellemstore virksomheder mulighed for at have en medarbejderstab med bredere kompetencer, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Jakob Krohn-Rasmussen.

Tidligere var det nødvendigt med en fuld autorisation som el-installatør for at trække kabler, men nu er det muligt for forskellige typer af faglærte at gennemføre og bestå tre nye særligt tilrettelagte AMU-forløb, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Disse AMU-kurser udbydes over hele landet og kan afvikles på virksomheden. Alt afhængig af hvor meget relevant erfaring den faglærte har, varer kurserne fra 10 til 33 dage. Alle skal igennem:

Kabelmontage – tækning, fastgørelse med nummer 48261 (To dage)
Kabelmontør – overdragelse med nummer 48262 (Otte dage)

AMU-kurserne koster kr. kr. 110 per deltager pr. dag. Der kan søges VEU-godtgørelse, der svarer til kr. 669 per deltager pr. dag. Der er endvidere mulighed for at søge befordringsgodtgørelse samt tilskud på 55 kr. pr. time fra bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond.